Ar ķiplokiem un zaļumiem marinētas paprikas

Ar ķiplokiem un zaļumiem marinētas paprikas Foto: Ar ķiplokiem un zaļumiem marinētas paprikas

Sastāvdaļas

  • 2 kg papriku
  • 120 g ķiploku
  • 120 g pētersīļu lapu
  • 100 g selerijas lapu
  • 400 ml eļļas
  • 500 ml ūdens
  • 4 lauru lapas
  • pustējkarote melno piparu graudiņu
  • pusēdamkarotes smaržīgo piparu graudiņu
  • 1 ēdamkarote cukura
  • 3 ēdamkarotes rupjas sāls

Pagatavošana

  1. Paprikas nomazgājiet, iztīriet un sagrieziet palielos gabalos.
  2. Ķiplokus nomizojiet un sagrieziet šķēlītēs, nomazgājiet un sasmalciniet zaļumu lapas.
  3. Uzvāriet ūdeni, pielejiet tam eļļu, etiķi, pieberiet cukuru, sāli, lauru lapas un dažas minūtes vāriet.
  4. Katlā ar marinādi lieciet porcijās paprikas. Pēc 5 - 8 minūtēm, kad tās kļuvušas mīkstākas, izņemiet ar caurduri, lieciet izkarsētās burkās un vāriet nākamo papriku porciju.
  5. Kad visas paprikas izvārītas, no marinādes izņemiet lauru lapas, beriet tajā ķiplokus, zaļumus, vēl dažas minūtes karsējiet un lejiet uz paprikām.
  6. Burkas aizvākojiet un atdzesējiet, apgāztas otrādi.
  7. Uzglabāt vēsā, tumšā vietā.  

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes