Sastāvdaļas
- 2 kg papriku
- 120 g ķiploku
- 120 g pētersīļu lapu
- 100 g selerijas lapu
- 400 ml eļļas
- 500 ml ūdens
- 4 lauru lapas
- pustējkarote melno piparu graudiņu
- pusēdamkarotes smaržīgo piparu graudiņu
- 1 ēdamkarote cukura
- 3 ēdamkarotes rupjas sāls
Pagatavošana
- Paprikas nomazgājiet, iztīriet un sagrieziet palielos gabalos.
- Ķiplokus nomizojiet un sagrieziet šķēlītēs, nomazgājiet un sasmalciniet zaļumu lapas.
- Uzvāriet ūdeni, pielejiet tam eļļu, etiķi, pieberiet cukuru, sāli, lauru lapas un dažas minūtes vāriet.
- Katlā ar marinādi lieciet porcijās paprikas. Pēc 5 - 8 minūtēm, kad tās kļuvušas mīkstākas, izņemiet ar caurduri, lieciet izkarsētās burkās un vāriet nākamo papriku porciju.
- Kad visas paprikas izvārītas, no marinādes izņemiet lauru lapas, beriet tajā ķiplokus, zaļumus, vēl dažas minūtes karsējiet un lejiet uz paprikām.
- Burkas aizvākojiet un atdzesējiet, apgāztas otrādi.
- Uzglabāt vēsā, tumšā vietā.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!