Sastāvdaļas
- 6 zaļas paprikas
- 40 g eļļas
- 1 glāze ūdens
Pildījumam:
- 250 g gaļas (cūkas vai liellopu)
- 1 sīpols
- 2 ēdamkarotes krējuma
- 1 šķēle baltmaizes vai 2 ēdamkarotes pusvārītu rīsu
- sāls
- malta paprika
- rīvmaize
- zaļumi
Pagatavošana
- Paprikas nomazgā, nogriež vāciņus, izņem sēklas, verdošā ūdenī patur 4 minūtes.
- Piepilda paprikas ar pildījumu - gaļu samaļ, pievieno sakapātu sīpolu, skābo krējumu, izmērcētu baltmaizi, sali malto papriku, rīvmaizi un zaļumus, visu kārtīgi samaisa un uzliek vāciņus.
- Pildītās paprikas liek katliņā sakarsētos taukos, pielej karstu ūdeni un cepeškrāsnī cep 30 minūtes.
- Īsi pirms cepšanās baigām pārlej ar tomātu vai krējuma mērci.
- Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem un mērci.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!