Sastāvdaļas
- apelsīnu un mandarīnu mizas
- cukurs
- citronskābe
Pagatavošana
- Mizas vienu diennakti mērcē ūdenī, mainot ūdeni 2-3 reizes.
- Tad tās sagriež šaurās šķēlītēs un 3-5 minūtes plaucē verdošā ūdenī.
- Pēc tam ūdeni nomaina un mizas 2-3 minūtes vāra.
- Šajā novārījumā var pagatavot sīrupu, ņemot uz 1 kg mizu 1,6 kg cukura un 0,5 l novārījuma.
- Sagatavotās mizas pārlej ar sīrupu un vāra, kamēr ievārījums gatavs.
- Beigās ieteicams pievienot pēc garšas citronskābi vai citrona sulu, kā arī nevārītu apelsīna vai mandarīna mizu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!