Apelsīnu torte

Apelsīnu torte Foto: Apelsīnu torte

Sastāvdaļas

Mīklai:

  • 4 olas
  • 200 g cukura
  • 50 g labi sasmalcinātu sausiņu
  • 1 apelsīns

Krēmam:

  • 1 apelsīns
  • 50 g cukura
  • 4 olas
  • 1/3 glāzes vīna

Pagatavošana

  1. Apelsīnu ar visām sēkliņām un mizu vāra, līdz tas kļūst mīksts.
  2. Tad izņem sēklas un kopā ar mizu sasmalcina emaljētā traukā.
  3. Olu dzeltenumus labi saputo ar cukuru, sajauc ar apelsīnu masu, maltiem sausiņiem un saputotiem olu baltumiem.
  4. Uzmanīgi samaisa, lej formā un cep.
  5. Gatavo torti pārklāj ar siltu apelsīnu krēmu un rotā ar apelsīna šķēlītēm.
  6. Gatavojam krēmu: Cukuru samaisa ar rīvētu apelsīna miziņu. Izspiež sulu.
  7. Olu dzeltenumus saputo ar vīnu, pievieno pārējos komponentus un uz  nelielas uguns karsē, līdz masa sabiezē, visu laiku nepārtraukti putojot.
  8. Kad krēm sabiezējis, noņem to no uguns un turpina putot, līdz tas atdziest.
  9. Pēc tam masai pievieno saputotus olu baltumus un uzmanīgi samaisa.
  10. Torti apziež ar krēmu un uz 10 minūtēm ievieto ne pārāk karstā cepeškrāsnī, lai no virspuses izveidotos garoziņa.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes