Sastāvdaļas
- 1 liels apelsīns
- 2 olu dzeltenumi
- 75 ml piena
- 20 g cukura
- 10 g želatīna
- 100 ml ūdens
Pagatavošana
- Sarīvē apelsīna miziņu.
- Izspiež apelsīna sulu.
- Želatīnu aplej ar aukstu ūdeni, atstāj uz 10 minūtēm, pēc noteiktā laika pielej pusi sulas želatīnam.
- Olu dzeltenumus sakuļ gaiši dzeltenās putās.
- Pienu uzvāra, pievieno apelsīna miziņu, cukuru, vāra 2 minūtes.
- Pielej atlikušo apelsīna miziņu, tievā strūklā pielej sakultos olu dzeltenumus.
- Vāra uz lēnas uguns, 12 minūtes, pastāvīgi maisot.
- Mazliet atdzesē.
- Želatīnu izšķīdina pilnībā - mikroviļņu krāsnī 1 minūti vai karsta ūdens peldē, nedrīkst uzvārīt!
- Želatīna maisījumu samaisa ar piena maisījumu - lej veidnītēs.
- Liek ledusskapī sastingt.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!