Apelsīnu bulciņas

Apelsīnu bulciņas Foto: Apelsīnu bulciņas

Sastāvdaļas

  • 400 g miltu 
  • 20 g sviesta mīklai 
  • 40 g sviesta pildījumam
  • 100 ml ūdens
  • 1 ola
  • 25 g svaiga rauga 
  • 150 g cukura 
  • 2 ēdamkarotes apelsīnu sulas mīklai
  • 3 ēdamkarotes apelsīnu sulas pildījumam 
  • 1 ēdamkarote rīvētas apelsīnu miziņas mīklai 
  • 1 ēdamkarote rīvētas apelsīnu miziņas pildījumam

Pagatavošana

  1. Ūdeni uzkarsē, izšķīdina tajā raugu, atstāj uz pāris minūtēm.
  2. Sviestu mīklai izkausē, pievieno olu, cukuru, apelsīnu sulu, apelsīna miziņu, raugu - kārtīgi samaisa.
  3. Pakāpeniski pievieno miltus - samīca mīklu.
  4. Mīklu liek dziļā traukā, uzklāj dvieli un noliek siltā vietā uz 1 stundu.
  5. Pildījumam - izkausē sviestu, samaisa ar apelsīnu sulu un miziņu.
  6. Mīklu izrullē 5-7 mm biezumā. 
  7. Pildījumu uzklāj mīklai, satin ruletē, sagriež 5-6 cm platos gabalos. 
  8. Veidni ieziež ar sviestu, liek ruletes gabalus, patur 20-30 minūtes.
  9. Cep 180°C temperatūrā, 30 minūtes. 
  10. Bulciņas pasniedz pārkaisītas ar pūdercukuru vai olu baltumu glazūru.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes