Sastāvdaļas
- 400 g miltu
- 20 g sviesta mīklai
- 40 g sviesta pildījumam
- 100 ml ūdens
- 1 ola
- 25 g svaiga rauga
- 150 g cukura
- 2 ēdamkarotes apelsīnu sulas mīklai
- 3 ēdamkarotes apelsīnu sulas pildījumam
- 1 ēdamkarote rīvētas apelsīnu miziņas mīklai
- 1 ēdamkarote rīvētas apelsīnu miziņas pildījumam
Pagatavošana
- Ūdeni uzkarsē, izšķīdina tajā raugu, atstāj uz pāris minūtēm.
- Sviestu mīklai izkausē, pievieno olu, cukuru, apelsīnu sulu, apelsīna miziņu, raugu - kārtīgi samaisa.
- Pakāpeniski pievieno miltus - samīca mīklu.
- Mīklu liek dziļā traukā, uzklāj dvieli un noliek siltā vietā uz 1 stundu.
- Pildījumam - izkausē sviestu, samaisa ar apelsīnu sulu un miziņu.
- Mīklu izrullē 5-7 mm biezumā.
- Pildījumu uzklāj mīklai, satin ruletē, sagriež 5-6 cm platos gabalos.
- Veidni ieziež ar sviestu, liek ruletes gabalus, patur 20-30 minūtes.
- Cep 180°C temperatūrā, 30 minūtes.
- Bulciņas pasniedz pārkaisītas ar pūdercukuru vai olu baltumu glazūru.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!