Apaļmaizītes ar āboliem

Apaļmaizītes ar āboliem Foto: Apaļmaizītes ar āboliem

Sastāvdaļas

  • milti
  • ūdens
  • raugs
  • taukvielas
  • cukurs
  • sāls
  • āboli
  • pūdercukurs
  • sviests

Pagatavošana

  1. Mīklu sagatavo iepriekšējā vakarā (400 g miltu, 2 glāzes silta ūdens, 2 gab. rauga, 1 ola) un atstāj siltā telpā.
  2. No rīta mīklai pievieno 100 g taukvielu, 1 ēdamkaroti cukura, pēc garšas sāli, 200 g miltu un visu rūpīgi samīca.
  3. Uzrūgušo mīklu sadala 12 vienādās daļās, atstāj uz maizes dēļa 2 st., lai mīkla no jauna uzrūgtu.
  4. Nomizo 5 palielus, izceptus ābolus, izņem sēklotni un izberž caur sietiņu. Ābolu pudiņam pievieno 1 ēdamkaroti pūdercukura un atdzesē.
  5. No mīklas izveltnē apaļas smalkmaizītes, katrā ievieto pa tējkarotei ābolu biezeņa, satin un veido pāršķelta rieksta formu.
  6. Apaļmaizītes ievieto katliņā ar uzkarsētu sviestu un augu eļļu un cep brūnas; karstas pārkaisa ar cukuru un pasniedz pie tējas.

    IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes