Sastāvdaļas
- milti
- ūdens
- raugs
- taukvielas
- cukurs
- sāls
- āboli
- pūdercukurs
- sviests
Pagatavošana
- Mīklu sagatavo iepriekšējā vakarā (400 g miltu, 2 glāzes silta ūdens, 2 gab. rauga, 1 ola) un atstāj siltā telpā.
- No rīta mīklai pievieno 100 g taukvielu, 1 ēdamkaroti cukura, pēc garšas sāli, 200 g miltu un visu rūpīgi samīca.
- Uzrūgušo mīklu sadala 12 vienādās daļās, atstāj uz maizes dēļa 2 st., lai mīkla no jauna uzrūgtu.
- Nomizo 5 palielus, izceptus ābolus, izņem sēklotni un izberž caur sietiņu. Ābolu pudiņam pievieno 1 ēdamkaroti pūdercukura un atdzesē.
- No mīklas izveltnē apaļas smalkmaizītes, katrā ievieto pa tējkarotei ābolu biezeņa, satin un veido pāršķelta rieksta formu.
- Apaļmaizītes ievieto katliņā ar uzkarsētu sviestu un augu eļļu un cep brūnas; karstas pārkaisa ar cukuru un pasniedz pie tējas.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!