Sastāvdaļas
- 600 g liellopu gaļas
- 50 g sviesta
- 50 g sīpolu
- 25 ml augu eļļas
- pētersīļi pēc garšas
- malti melnie pipari pēc garšas
- sāls pēc garšas
Pagatavošana
- Gaļu sagriež šķēlēs, viegli izdauza ar gaļas āmuriņu, ierīvē ar sāli un pipariem, uzlej augu eļļu un atstāj uz 30 minūtēm nostāvēties.
- Gaļu liek pannā, sakarsētā sviestā, cep no abām pusēm, kamēr parādās brūngana garoziņa, bet vidus vēl joprojām ir mazliet jēls.
- Gaļu izņem no pannas, noliek malā.
- Sviestu samaisa ar sakapātiem sīpoliem, pētersīļiem, pipariem.
- Ar sviesta maisījumu ieziež dziļu bļodu, liek tajā gaļu, uzliek virsū vāku, liek karsta ūdens peldē uz 5-7 minūtēm.
- Antrekotu pārlej ar izdalījušos sulu, pasniedz ar kartupeļu biezeni.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!