Sastāvdaļas
- 125 g sviesta
- 125 g cukura
- 160 g kartupeļu cietes
- 250 g miltu
- 3 olas
- 60 g mandeļu
- 75 g cukurotu ķiršu
- 2 ēdamkarotes korinšu
- 2 ēdamkarotes smalki sagrieztu sukāžu
- 2 ēdamkarotes ruma
- 1/2 tējkarotes citronu miziņu
- 1/2 paciņas vaniļas cukura
- 1/2 tējkarotes sodas
- šķipsniņa sāls
Pagatavošana
- Sviestu, cukuru, citrona miziņas un vaniļas cukuru sakuļ, pieber kartupeļu cieti, miltus, sāli, sodu un iecilā olas.
- Mandeles notīra, saberž, pieliek noskalotas, nosusinātas korintes un sukādes un pievieno mīklai.
- Sagriež ķiršus, pārkaisa ar miltiem un pievieno mīklai kopā ar rumu.
- Sagatavoto masu liek ar taukiem ieziestā formā un cep vidēji karstā cepeškrāsnī 40 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!