Angļu bulciņas brokastīm

Angļu bulciņas brokastīm Foto: Angļu bulciņas brokastīm

Sastāvdaļas

  • 250 g miltu
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 50 g sviesta
  • 50 g Parmas siera
  • 1-2 rozmarīna zariņi
  • 75 ml piena
  • 75 ml jogurta bez piedevām
  • 1 olas dzeltenums pārziešanai

Pagatavošana

  1. Krāsni sakarsē 220°C temperatūrā.
  2. Miltus, kopā ar cepamo pulveri un sāli izsijā bļodā.
  3. Sviestu sagriež gabaliņos, pievieno miltu maisījumam - ar rokām sadrupina drumstalas.
  4. Rozmarīna lapiņas atdala no zariņiem, dažas atstāj rotāšanai, pārējās sakapā.
  5. Mīklai pievieno lielāko daļu rīvētā siera (daļu atstāj pārkaisīšanai), sakapātu rozmarīnu - samaisa.
  6. Pievieno jogurtu un pienu - ja mīkla vēl ir mazliet sausa, pievieno vēl jogurtu. 
  7. Mīklu samaisa, bet ne pārāk intensīvi.
  8. Mīklu apkaisa ar miltiem - kārtīgi samīca.
  9. Mīklu izrullē 2 cm biezumā, izspiež apļus, formiņu, pirms spiešanas apkaisa ar miltiem.
  10. Veidni ieziež ar sviestu, pārkaisa ar miltiem.
  11. Mīklas apļus liek veidnē, noziež ar sakultu olas dzeltenumu, uzkaisa atlikušo rīvēto sieru, rotā ar rozmarīna lapiņām.
  12. Cep 15-20 minūtes, jāskatās līdzi!
  13. Bulciņas paliks brūngani-zeltainas.
  14. Bulciņas pasniedz ar sviestu (bulciņu pārlauž uz pusēm, tad liek sviestu).

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes