Sastāvdaļas
- 250 g miltu
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- 50 g sviesta
- 50 g Parmas siera
- 1-2 rozmarīna zariņi
- 75 ml piena
- 75 ml jogurta bez piedevām
- 1 olas dzeltenums pārziešanai
Pagatavošana
- Krāsni sakarsē 220°C temperatūrā.
- Miltus, kopā ar cepamo pulveri un sāli izsijā bļodā.
- Sviestu sagriež gabaliņos, pievieno miltu maisījumam - ar rokām sadrupina drumstalas.
- Rozmarīna lapiņas atdala no zariņiem, dažas atstāj rotāšanai, pārējās sakapā.
- Mīklai pievieno lielāko daļu rīvētā siera (daļu atstāj pārkaisīšanai), sakapātu rozmarīnu - samaisa.
- Pievieno jogurtu un pienu - ja mīkla vēl ir mazliet sausa, pievieno vēl jogurtu.
- Mīklu samaisa, bet ne pārāk intensīvi.
- Mīklu apkaisa ar miltiem - kārtīgi samīca.
- Mīklu izrullē 2 cm biezumā, izspiež apļus, formiņu, pirms spiešanas apkaisa ar miltiem.
- Veidni ieziež ar sviestu, pārkaisa ar miltiem.
- Mīklas apļus liek veidnē, noziež ar sakultu olas dzeltenumu, uzkaisa atlikušo rīvēto sieru, rotā ar rozmarīna lapiņām.
- Cep 15-20 minūtes, jāskatās līdzi!
- Bulciņas paliks brūngani-zeltainas.
- Bulciņas pasniedz ar sviestu (bulciņu pārlauž uz pusēm, tad liek sviestu).
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!