Sastāvdaļas
- 1 paciņa Santa Maria Chili Guajillo
- 1 mizots, nogatavojies ananāss
- 225 ml ūdens
- 100 ml cukura
- 2 ēdamkarotes svaigi spiestas laima sulas
- 1 tējkarote jūras sāls
Pagatavošana
- Kastrolī uzvāriet ūdeni ar cukuru. Pievienojiet čili, nogrieziet mazo uguni un vāriet 5 minūtes. Ļaujiet nedaudz atdzist.
- Sagrieziet ananāsu mazos, vienmērīgos kubiņos (0,7 x 0,7 cm), kopā aptuveni 300 ml.
- Atlikušo ananāsu sablendējiet kopā ar sālik laima sulu, cukura sīrupu un ančo pipariem. Nogaršojiet!
- Lieciet ananāsu kubiņus saldējuma formiņās un pārlejiet ar ananāsu un piparu maisījumu.
- Lieciet saldētavā uz vismaz 4–5 stundām!
Paleta ir latīņamerikāņu augļu saldējums, kas bieži tiek gatavots no svaigiem augļiem. No katras receptes sanāks sešas saldējuma porcijas.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!