Ananāsu un ančo piparu saldējums

Ananāsu un ančo piparu saldējums Foto: Ananāsu un ančo piparu saldējums

Sastāvdaļas

  • 1 paciņa Santa Maria Chili Guajillo
  • 1 mizots, nogatavojies ananāss
  • 225 ml ūdens
  • 100 ml cukura
  • 2 ēdamkarotes svaigi spiestas laima sulas
  • 1 tējkarote jūras sāls

Pagatavošana

  1. Kastrolī uzvāriet ūdeni ar cukuru. Pievienojiet čili, nogrieziet mazo uguni un vāriet 5 minūtes. Ļaujiet nedaudz atdzist.
  2. Sagrieziet ananāsu mazos, vienmērīgos kubiņos (0,7 x 0,7 cm), kopā aptuveni 300 ml.
  3. Atlikušo ananāsu sablendējiet kopā ar sālik laima sulu, cukura sīrupu un ančo pipariem. Nogaršojiet!
  4. Lieciet ananāsu kubiņus saldējuma formiņās un pārlejiet ar ananāsu un piparu maisījumu.
  5. Lieciet saldētavā uz vismaz 4–5 stundām!

Paleta ir latīņamerikāņu augļu saldējums, kas bieži tiek gatavots no svaigiem augļiem. No katras receptes sanāks sešas saldējuma porcijas.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes