Sastāvdaļas
- 200 g „Savoiardi” cepumu
- 400 g konservētu ananāsu
- 400 g skābā krējuma 20 %
- 400 ml saldā krējuma 35%
- 150 g pūdercukura
- 1 citrona miziņa
- 1 ēdamkarote vaniļas cukura
- 2 - 3 ēdamkarotes „Baileys” liķiera
- 2 tējkarotes želatīna (+ 4 ēdamkarotes ūdens)
Pagatavošana
- Ananāsus ieber sietiņā, lai notecinātu sulu, maigi nosusina ar virtuves dvieli un sagriež kubiņos.
- Ananāsu sīrupu nevajag izliet, jo tas noderēs.
- Želatīnu sajauc ar ūdeni un uzbriedina 10 minūtes.
- Ar elektrisko putotāju sakuļ saldo krējumu.
- Uzbriedināto želatīnu izkausē nelielā karstumā, bet neļaujot tam uzvārīties! (Var izmantot arī mikroviļņu krāsni)
- Atsevišķā trauciņā sajauc skābo krējumu, pūdercukuru, citrona miziņu, vaniļas cukuru un liķieri.
- Rūpīgi, ar nelielu strūklu skābā krējuma masai pievienot želatīnu un ar elektrisko putotāju masu sakult.
- Tad skābā krējuma masai pievieno putukrējumu, rūpīgi ar lāpstiņu visu samaisa. Krēms ir gatavs.
- Ja ir „Pyrex” stikla trauki, tad ņemam 18x28x5 cm lielu trauku. Ja nav, tad jebkuru citu tāda izmēra trauku.
- Saglabāto ananāsu sīrupu ielej nelielā, seklā traukā.
- Iemērcē cepumus šajā sīrupā un izklāj tos pa sevis izvēlētā trauka pamatni.
- Tad pārklāj cepumu kārtu ar iepriekš sagrieztajiem ananāsiem un pārziež to ar pusi no krēma daudzuma.
- Tad klāj nākamo cepumu kārtu, kuri piesūcināti ananāsu sīrupā.
- Pārber tos ar ananāsu gabaliņiem un pārklāj atlikušo krēma daudzumu.
- Kūku dekorē ar riekstiem, mandeļu skaidiņām vai sev tīkamiem augļiem.
- Liek to ledusskapī uz visu nakti.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!