Sastāvdaļas
- 200 g sviesta
- 300 g miltu
- 1/2 glāzes auksta ūdens
- 1/2 citrona sulas
- sāls
Pildījumam:
- 3 zaļi, 3 sarkani āboli
- 1,5 glāzes cukura
- 1 ēdamkarote kukurūzas vai kartupeļu cietes
- 1/2 tējkarotes malta kanēļa
- citrona sula
Pagatavošana
- Aukstu sviestu sarīvē uz rupjās rīves.
- Samīca ar izsijātiem miltiem rupjās drupačās.
- Aukstam ūdenim pievieno citrona sulu un pakāpeniski pievieno miltu-sviesta maisījumam.
- Samīca ne pārāk biezu mīklu un liek ledusskapī uz 30 minūtēm.
- Gatavo pildījumu - ābolus nomazgā un izgriež serdi.
- Ābolus var sagriezt gabaliņos vai plānās šķēlītēs - kā vēlas.
- Ābolus aprasina ar citronu sulu, uzber cukuru, kanēli un kartupeļu vai kukurūzas cieti.
- Mīklu sadala 2 daļās, vienu daļu izrullē un liek ietaukotā veidnē(malas atstāj karājamies pāri veidnes malām).
- Veidnē, virsū mīklai liek pildījumu, uzklāj otru, izrullēto mīklas daļu, piespiež apakšējās mīklas malas, izveido krustveida iegriezumu.
- Iegriezums ļauj iztvaikot liekajam tvaikam.
- Pīrāga virsmu noziež ar sakultu olas dzeltenumu vai saldo krējumu.
- Cep 180°C temperatūrā, 40 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!