Amerikāņu ābolu pīrāgs

Amerikāņu ābolu pīrāgs Foto: Amerikāņu ābolu pīrāgs

Sastāvdaļas

  • 200 g sviesta
  • 300 g miltu
  • 1/2 glāzes auksta ūdens
  • 1/2 citrona sulas
  • sāls
Pildījumam:
  • 3 zaļi, 3 sarkani āboli
  • 1,5 glāzes cukura
  • 1 ēdamkarote kukurūzas vai kartupeļu cietes
  • 1/2 tējkarotes malta kanēļa
  • citrona sula

Pagatavošana

  1. Aukstu sviestu sarīvē uz rupjās rīves.
  2. Samīca ar izsijātiem miltiem rupjās drupačās.
  3. Aukstam ūdenim pievieno citrona sulu un pakāpeniski pievieno miltu-sviesta maisījumam.
  4. Samīca ne pārāk biezu mīklu un liek ledusskapī uz 30 minūtēm.
  5. Gatavo pildījumu - ābolus nomazgā un izgriež serdi. 
  6. Ābolus var sagriezt gabaliņos vai plānās šķēlītēs - kā vēlas.
  7. Ābolus aprasina ar citronu sulu, uzber cukuru, kanēli un kartupeļu vai kukurūzas cieti.
  8. Mīklu sadala 2 daļās, vienu daļu izrullē un liek ietaukotā veidnē(malas atstāj karājamies pāri veidnes malām).
  9. Veidnē, virsū mīklai liek pildījumu, uzklāj otru, izrullēto mīklas daļu, piespiež apakšējās mīklas malas, izveido krustveida iegriezumu.
  10. Iegriezums ļauj iztvaikot liekajam tvaikam.
  11. Pīrāga virsmu noziež ar sakultu olas dzeltenumu vai saldo krējumu.
  12. Cep 180°C temperatūrā, 40 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes