Sastāvdaļas
- 400 g vai 1 ritulis kūpināta siera
- 1 ola
- 1 glāze alus - Mežpils Speciālais
- 1 glāze miltu
- šķipsniņa ķiploku pulvera
- šķipsniņa sāls
- eļļa cepšanai
Pagatavošana
- Pagatavo alus mīklu. Sakuļ olu, pievieno miltus, alu, garšvielas un visu maisa, līdz izveidojusies viendabīga masa bez kunkulīšiem.
- Sieru sagriež aptuveni 8 mm biezās šķēlēs un panē tikko sagatavotajā mīklā.
- Panētus siera gabaliņus liek cepties sakarsētā eļļā, līdz tie ir no abām pusēm zeltaini.
- Gatavus pasniedz ar zaļiem salātiem un pilienu laima sulas.
Recepti piedāvā Toms Kursītis.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!