Alū sautēta liellopu gaļa

Alū sautēta liellopu gaļa Foto: Alū sautēta liellopu gaļa

Sastāvdaļas

  • 500-600 g liesas liellopu gaļas
  • 3 vidēja lieluma sīpoli
  • 8-10 vidēja lieluma kartupeļi
  • 500 ml gaišā alus
  • sviests vai augu eļļa pēc garšas
  • 1 lauru lapa
  • 4 timiāna zariņi
  • sāls, baltie pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Gaļu nomazgā, sagriež gabalos, mazliet izdauza ar gaļas āmuriņu.
  2. Dziļā pannā uzkarsē augu eļļu vai sviestu, apcep gaļu, kamēr tā kļūst zeltaina, pieber sāli, piparus pēc garšas.
  3. Pannā lej alu, pievieno timiānu, lauru lapu, pannai uzliek vāku un sautē 10-15 minūtes, uz vidējas uguns.
  4. Sautējamā katlā liek šķēlēs sagrieztus kartupeļus, virsū liek gaļas kārtu, kas sautēta alū, plānos gredzenos sagrieztus sīpolus, kas iepriekš apcepti zeltaini.
  5. Virsū apceptajiem sīpolu gredzeniem liek vēl vienu kartupeļu kārtu.
  6. Visu pārlej ar alu, kurā sautējās gaļa, katlam uzliek vāku un sautē uz lēnas uguns, 1 stundu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes