Sastāvdaļas
- 500-600 g liesas liellopu gaļas
- 3 vidēja lieluma sīpoli
- 8-10 vidēja lieluma kartupeļi
- 500 ml gaišā alus
- sviests vai augu eļļa pēc garšas
- 1 lauru lapa
- 4 timiāna zariņi
- sāls, baltie pipari pēc garšas
Pagatavošana
- Gaļu nomazgā, sagriež gabalos, mazliet izdauza ar gaļas āmuriņu.
- Dziļā pannā uzkarsē augu eļļu vai sviestu, apcep gaļu, kamēr tā kļūst zeltaina, pieber sāli, piparus pēc garšas.
- Pannā lej alu, pievieno timiānu, lauru lapu, pannai uzliek vāku un sautē 10-15 minūtes, uz vidējas uguns.
- Sautējamā katlā liek šķēlēs sagrieztus kartupeļus, virsū liek gaļas kārtu, kas sautēta alū, plānos gredzenos sagrieztus sīpolus, kas iepriekš apcepti zeltaini.
- Virsū apceptajiem sīpolu gredzeniem liek vēl vienu kartupeļu kārtu.
- Visu pārlej ar alu, kurā sautējās gaļa, katlam uzliek vāku un sautē uz lēnas uguns, 1 stundu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!