Sastāvdaļas
- 400-500 g aknu
- 500 ml piena
- 3 olas
- 3 ēdamkarotes miltu
- sāls pēc garšas
Pildījumam:
- 3 burkāni
- 3 lieli sīpoli
- 3 olas
- mazliet majonēzes
Pagatavošana
- Dārzeņus pildījumam nomizo - burkānus rupji sarīvē, sīpolus sagriež gabaliņos.
- Augu eļļā cep sīpolus, tikko tie kļūst caurspīdīgi, pievieno burkānus - visu kopā cep 15 minūtes.
- Olas cieti izvāra, noņem čaumalas, rupji sarīvē.
- Samaisa ar sīpoliem un burkāniem, pievieno majonēzi - vēlreiz samaisa.
- Aknas sagriež gabaliņos, samaļ gaļasd maļamajā mašīnā vai virtuves kombainā.
- Maltajām aknām pievieno olas, pienu, sāli, miltus - kārtīgi samaisa.
- Mīklu atstāj nostāvēties 5 minūtes, tad cep plāceņus.
- Plāceņus cep sakarsētā, ar augu ieziestā pannā.
- Gatavus plāceņus noklāj ar pildījumu, satin ruletē, sagriež trijās vai vairākās daļās, pasniedz karstus vai aukstus.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!