Aknu plācenīši ar pildījumu

Aknu plācenīši ar pildījumu Foto: Aknu plācenīši ar pildījumu

Sastāvdaļas

  • 400-500 g aknu 
  • 500 ml piena
  • 3 olas
  • 3 ēdamkarotes miltu
  • sāls pēc garšas
Pildījumam:
  • 3 burkāni
  • 3 lieli sīpoli
  • 3 olas
  • mazliet majonēzes

Pagatavošana

  1. Dārzeņus pildījumam nomizo - burkānus rupji sarīvē, sīpolus sagriež gabaliņos.
  2. Augu eļļā cep sīpolus, tikko tie kļūst caurspīdīgi, pievieno burkānus - visu kopā cep 15 minūtes.
  3. Olas cieti izvāra, noņem čaumalas, rupji sarīvē.
  4. Samaisa ar sīpoliem un burkāniem, pievieno majonēzi - vēlreiz samaisa.
  5. Aknas sagriež gabaliņos, samaļ gaļasd maļamajā mašīnā vai virtuves kombainā.
  6. Maltajām aknām pievieno olas, pienu, sāli, miltus - kārtīgi samaisa.
  7. Mīklu atstāj nostāvēties 5 minūtes, tad cep plāceņus. 
  8. Plāceņus cep sakarsētā, ar augu ieziestā pannā.
  9. Gatavus plāceņus noklāj ar pildījumu, satin ruletē, sagriež trijās vai vairākās daļās, pasniedz karstus vai aukstus.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes