Aknu kūciņas

Aknu kūciņas Foto: Aknu kūciņas

Sastāvdaļas

  • 500 g vistu vai citu aknu
  • 1/2 glāzes piena
  • 2 olas
  • 100 g miltu
  • 1/2 tējkarotes cepamā pulvera
  • sāls, pipari pēc garšas
  • 2 ēdamkarotes augu eļļas
Pildījumam:
  • 2 sīpoli
  • 1-2 burkāni
  • sāls, pipari pēc garšas
  • 200 g majonēzes
  • 3 ķiploka daiviņas
  • 200 g cieta siera

Pagatavošana

  1. Gatavo mīklu - aknu samaļ virtuves kombainā, pievieno pārējās sastāvdaļas, visu sakuļ viendabīgā masā.
  2. Noteikti mīklai jāpievieno augu eļļa, jo aknu plāceņus cep sausā pannā, no abām pusēm, dažas minūtes.
  3. Izceptos aknu plāceņus noliek malā.
  4. Gatavo mērci - sakapātus ķiplokus samaisa ar pipariem un majonēzi.
  5. Sieru sarīvē.
  6. Sīpolus sagriež mazos gabaliņos, burkānus sarīvē un apcep kopā, 1 ēdamkarotē augu eļļas.
  7. Pievieno 2 ēdamkarotes ūdens, sautē 5 minūtes, pieber sāli, piparus.
  8. Aknu plāceņus noziež ar ķiploku majonēzi, virsū liek apceptos sīpolus un burkānus, pārkaisa ar sieru.
  9. Aknu plācenīšus kārto vienu virs otra, saliktus un sapildītus, cep 200°C temperatūrā, 10-12 minūtes, kamēr siers izkūst.
  10. Aknu kūciņas atdzesē, ja vēlas, pārkaisa ar sakapātiem pētersīļiem un rotā ar ķirštomātiņiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes