Sastāvdaļas
- 500 g Suluguni siera
- 400 g miltu
- 200 ml skābā krējuma
- 170 g sviesta
- 1/2 glāzes ūdens
- 3 olas
- sāls pēc garšas
Pagatavošana
- Gatavo mīklu - olas sakuļ ar mazliet sāls, pievieno miltus un ūdeni - visu samaisa.
- Gatavu mīklu atstāj nostāvēties 30 minūtes.
- Gatavo pildījumu - daļu sviesta izkausē karsta ūdens peldē.
- Sieru rupji sarīvē.
- Daļu rīvēta siera samaisa ar skābo krējumu un izkausēto sviestu.
- Mīklu sadala gabalos, izrullē 24 cm lielus plāceņus, 1,5-2 mm biezumā.
- Pēc kārtas plāceņus liek verdošā ūdenī, uz 2-3 minūtēm, tad uzreiz tos liek aukstā ūdenī.
- Plāceņus liek veidnē, katru pārkaisa ar rīvētu sieru, uzliek nelielas sviesta piciņas.
- Plāceņus liek kārtās, pēdējo kārtu noziež ar sviestu, cep 200°C temperatūrā, 30-40 minūtes.
- Ačma - tas ir gruzīnu svētku pīrāgs.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!