Ačma - pīrāgs ar sieru gruzīnu gaumē

Ačma - pīrāgs ar sieru gruzīnu gaumē Foto: Ačma - pīrāgs ar sieru gruzīnu gaumē

Sastāvdaļas

  • 500 g Suluguni siera
  • 400 g miltu
  • 200 ml skābā krējuma
  • 170 g sviesta
  • 1/2 glāzes ūdens
  • 3 olas
  • sāls pēc garšas

Pagatavošana

  1. Gatavo mīklu - olas sakuļ ar mazliet sāls, pievieno miltus un ūdeni - visu samaisa.
  2. Gatavu mīklu atstāj nostāvēties 30 minūtes. 
  3. Gatavo pildījumu - daļu sviesta izkausē karsta ūdens peldē.
  4. Sieru rupji sarīvē.
  5. Daļu rīvēta siera samaisa ar skābo krējumu un izkausēto sviestu.
  6. Mīklu sadala gabalos, izrullē 24 cm lielus plāceņus, 1,5-2 mm biezumā. 
  7. Pēc kārtas plāceņus liek verdošā ūdenī, uz 2-3 minūtēm, tad uzreiz tos liek aukstā ūdenī.
  8. Plāceņus liek veidnē, katru pārkaisa ar rīvētu sieru, uzliek nelielas sviesta piciņas. 
  9. Plāceņus liek kārtās, pēdējo kārtu noziež ar sviestu, cep 200°C temperatūrā, 30-40 minūtes. 
  10. Ačma - tas ir gruzīnu svētku pīrāgs.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes