Ābolu un seleriju salāti

Ābolu un seleriju salāti Foto: Ābolu un seleriju salāti

Sastāvdaļas

  • 1,2 kg ābolu
  • 0,8 kg seleriju
  • 0,6 l ūdens
  • 1/4 tējkarotes sāls
  • 1/2 tējkarotes citronskābes
  • 0,2 kg cukura

Pagatavošana

Ar šo produktu daudzumu var piepildīt piecas 0,5 l burkas.

  1. Ābolus un selerijas notīra, nomizo, noskalo un sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves, samaisa un steidzīgi sapilda dezinficētās burkās.
  2. Ūdeni ar garšvielām uzvāra jau laikus un pārlej sagatavotās burkās, uzliek novārītus metāla vāciņus un pasterizē 85°C temperatūrā: 0,5 litru burkas – 15 minūtes un litra burkas – 20 minūtes.
  3. Ja vēlas, vienu daļu seleriju var aizstāt ar burkāniem.
  4. Šādi salāti iegūst glītāku krāsu un ir vispusīgāki.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes