Sastāvdaļas
- 500 g ābolu biezeņa
- 400 g ķirbju biezeņa
- 300 g cukura
Pagatavošana
- No dzelteniem ķirbjiem pagatavo biezeni.
- Ķirbi notīra no mizas, iekšējām sēklām un mīkstajām daļām, sagriež mazos gabaliņos un ar mazu ūdens piedevu izsautē mīkstus.
- Karstu masu izberž caur sietiņu.
- Iegūto biezeni nedaudz pavāra.
- Pagatavo ābolu biezeni.
- Ābolus izsautē un izberž caur sietu.
- Ābolu masu liek katlā un lēni vāra, pastāvīgi maisot.
- Gatavs biezenis līdzīgs biezam krējumam.
- Tad ķirbju biezenim pievieno ābolu biezeni un cukuru.
- Vāra vēl 10 minūtes, karstu sapilda izkarsētās burkās, uzliek metāla vāciņu un pasterizē 85 grādu temperatūrā: 0,5 litru burkas – 10 minūtes, litra burkas – 15 minūtes un trīs litru burkas – 25 minūtes.
- Pēc pasterizēšanas aizvalcē un atdzesē kā parasti.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!