Ābolu un ķirbju biezenis

Ābolu un ķirbju biezenis Foto: Ābolu un ķirbju biezenis

Sastāvdaļas

  • 500 g ābolu biezeņa
  • 400 g ķirbju biezeņa
  • 300 g cukura

Pagatavošana

  1. No dzelteniem ķirbjiem pagatavo biezeni.
  2. Ķirbi notīra no mizas, iekšējām sēklām un mīkstajām daļām, sagriež mazos gabaliņos un ar mazu ūdens piedevu izsautē mīkstus.
  3. Karstu masu izberž caur sietiņu.
  4. Iegūto biezeni nedaudz pavāra.
  5. Pagatavo ābolu biezeni.
  6. Ābolus izsautē un izberž caur sietu.
  7. Ābolu masu liek katlā un lēni vāra, pastāvīgi maisot.
  8. Gatavs biezenis līdzīgs biezam krējumam.
  9. Tad ķirbju biezenim pievieno ābolu biezeni un cukuru.
  10. Vāra vēl 10 minūtes, karstu sapilda izkarsētās burkās, uzliek metāla vāciņu un pasterizē 85 grādu temperatūrā: 0,5 litru burkas – 10 minūtes, litra burkas – 15 minūtes un trīs litru burkas – 25 minūtes.
  11. Pēc pasterizēšanas aizvalcē un atdzesē kā parasti.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes