Ābolu un dzērveņu ievārījums

Ābolu un dzērveņu ievārījums Foto: Ābolu un dzērveņu ievārījums

Sastāvdaļas

  • 1 kg dzērveņu
  • 1 kg ābolu
  • 1,5 kg cukura
  • 200 ml ūdens

Pagatavošana

  1. Dzērvenes noskalo un verdošā ūdenī blanšē 3 minūtes.
  2. Ābolus nomizo un sagriež gabaliņos.
  3. No cukura un ūdens izvāra sīrupu, pievieno dzērvenes un vāra 10 minūtes.
  4. Liek klāt gabaliņos sagrieztos ābolus un vāra, līdz tie kļūst caurspīdīgi un daļēji izjūk.
  5. Verdošu ievārījumu pilda tīrās, sterilizētās burkās, aizvāko, atdzesē un uzglabā tumšā vēsā vietā.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes