Ābolu šarlote
Pīrāgu receptes
baltvīns
bulciņas
cukurs
dabīgā vaniļa
kanēlis
pūdercukurs
rozīnes
rums
saldskābie āboli
sviests
tauki
Foto: Ābolu šarlote
Sastāvdaļas
- 5 stingri saldskābi āboli
- 7 ēdamkarotes cukura
- dabīgā vaniļa
- 6 ēdamkarotes baltvīna
- 4 ēdamkarotes sviesta
- 1 ēdamkarote ruma
- 65 g rozīņu
- 3-4 bulciņas
- kanēlis
- tauki formas ieziešanai
- pūdercukurs
Pagatavošana
- Ābolus nomizo, izgriež serdes, un mīkstumu sagriež plānās šķēlītēs.
- Pievieno 4 ēdamkarotes cukura, vaniļu, vīnu, 1 ēdamkaroti sviesta, rumu, nomazgātas rozīnes un pasautē.
- Divām ēdamkarotēm sviesta pievieno tikpat daudz cukura un ar šo maisījumu apsmērē šķēlītēs sagrieztas bulciņas.
- Formas apakšā saliek kārtu baltmaizes šķēlīšu, virsū - ābolu masu.
- Sacepuma virsējo kārtu veido no baltmaizes šķēlītēm un aprasina ar kausētu sviestu.
- Sacepumu liek iepriekš līdz 200 °C sakarsētā cepeškrāsnī un cep 45 - 50 minūtes.
- Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru.
... reizes
Šodien skatītākās receptes