Ābolu šarlote

Ābolu šarlote Foto: Ābolu šarlote

Sastāvdaļas

  • 5 stingri saldskābi āboli
  • 7 ēdamkarotes cukura
  • dabīgā vaniļa
  • 6 ēdamkarotes baltvīna
  • 4 ēdamkarotes sviesta
  • 1 ēdamkarote ruma
  • 65 g rozīņu
  • 3-4 bulciņas
  • kanēlis
  • tauki formas ieziešanai
  • pūdercukurs

Pagatavošana

  1. Ābolus nomizo, izgriež serdes, un mīkstumu sagriež plānās šķēlītēs.
  2. Pievieno 4 ēdamkarotes cukura, vaniļu, vīnu, 1 ēdamkaroti sviesta, rumu, nomazgātas rozīnes un pasautē.
  3. Divām ēdamkarotēm sviesta pievieno tikpat daudz cukura un ar šo maisījumu apsmērē šķēlītēs sagrieztas bulciņas.
  4. Formas apakšā saliek kārtu baltmaizes šķēlīšu, virsū - ābolu masu.
  5. Sacepuma virsējo kārtu veido no baltmaizes šķēlītēm un aprasina ar kausētu sviestu.
  6. Sacepumu liek iepriekš līdz 200 °C sakarsētā cepeškrāsnī un cep 45 - 50 minūtes.
  7. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes