Ābolu šarlote angļu gaumē

Ābolu šarlote angļu gaumē Foto: Ābolu šarlote angļu gaumē

Sastāvdaļas

  • 180 g sviesta
  • 120 g cukura
  • 1 kg skābu ābolu
  • 4 ēdamkarotes aprikožu ievārījuma
  • 12 šķēles baltmaizes
  • 1 ēdamkarote iebiezināta piena
  • 1 ola

Pagatavošana

  1. Ābolus nomizo, izņem serdes, sagriež gabaliņos. Dažas šķēlītes pataupa dekorēšanai.
  2. Lielā pannā izkausē 25 gramus sviesta, pievieno cukuru un sagrieztus ābolus. Pannai uzliek vāku un sautē apmēram 10 minūtes.
  3. Pannā pievieno ievārījumu, samaisa, uzliek vāku un sautē vel apmēram 5 minūtes, līdz āboli mīksti.
  4. Pa to laiku nelielā katliņā izkausē atlikušo sviestu. Maizes šķēlē nogriež garozu, pārgriež uz pusēm un katru iemērc sviestā.
  5. Pusi no maizes šķēlēm izklāj cepamās formas apakšā. Pārziež ar sagatavoto ābolu biezeni.
  6. Tad uzliek otro daļu sviestā izmērcētas baltmaizes. Dekorē ar ābolu šķēlītēm.
  7. Olu sakuļ ar iebiezināto pienu un pārlej āboliem/
  8. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Liek cepamformu krāsnī un cep 30 minūtes, līdz virsiņa zeltaina.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes