Sastāvdaļas
- 180 g sviesta
- 120 g cukura
- 1 kg skābu ābolu
- 4 ēdamkarotes aprikožu ievārījuma
- 12 šķēles baltmaizes
- 1 ēdamkarote iebiezināta piena
- 1 ola
Pagatavošana
- Ābolus nomizo, izņem serdes, sagriež gabaliņos. Dažas šķēlītes pataupa dekorēšanai.
- Lielā pannā izkausē 25 gramus sviesta, pievieno cukuru un sagrieztus ābolus. Pannai uzliek vāku un sautē apmēram 10 minūtes.
- Pannā pievieno ievārījumu, samaisa, uzliek vāku un sautē vel apmēram 5 minūtes, līdz āboli mīksti.
- Pa to laiku nelielā katliņā izkausē atlikušo sviestu. Maizes šķēlē nogriež garozu, pārgriež uz pusēm un katru iemērc sviestā.
- Pusi no maizes šķēlēm izklāj cepamās formas apakšā. Pārziež ar sagatavoto ābolu biezeni.
- Tad uzliek otro daļu sviestā izmērcētas baltmaizes. Dekorē ar ābolu šķēlītēm.
- Olu sakuļ ar iebiezināto pienu un pārlej āboliem/
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Liek cepamformu krāsnī un cep 30 minūtes, līdz virsiņa zeltaina.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!