Ābolu pudiņš

Ābolu pudiņš Foto: Ābolu pudiņš

Sastāvdaļas

  • 500 g saldskābu ābolu
  • 1 glāze cukura
  • 100 g sviesta
  • 5 olas
  • 1 glāze piena
  • 100 g rīvmaizes (no augstākā labuma baltmaizes)
  • 3 ēdamkarotes apelsīnu sukādes
  • kanēlis vai rīvēta citrona miziņa

Pagatavošana

  1. Nomizotus ābolus sarīvē, pārkaisa ar 1/3 glāzes cukura.
  2. Sviestu puto ar pusi atlikušā cukura, pievienojot pa vienam olu dzeltenumus, tad pievieno sasmalcinātu apelsīnu sukādi, kanēli, sarīvētos ābolus, pienu, rīvmaizi un ar atlikušo cukuru saputotus alu baltumus.
  3. Sagatavoto masu liek ar sviestu ieziestā au ar rīvmaizi apkaisītā veidnē, cep cepeškrāsnī mērenā siltumā 30-40 minūtes.
  4. Pasniedz ar vaniļas mērci vai pienu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes