Sastāvdaļas
- 500 g saldskābu ābolu
- 1 glāze cukura
- 100 g sviesta
- 5 olas
- 1 glāze piena
- 100 g rīvmaizes (no augstākā labuma baltmaizes)
- 3 ēdamkarotes apelsīnu sukādes
- kanēlis vai rīvēta citrona miziņa
Pagatavošana
- Nomizotus ābolus sarīvē, pārkaisa ar 1/3 glāzes cukura.
- Sviestu puto ar pusi atlikušā cukura, pievienojot pa vienam olu dzeltenumus, tad pievieno sasmalcinātu apelsīnu sukādi, kanēli, sarīvētos ābolus, pienu, rīvmaizi un ar atlikušo cukuru saputotus alu baltumus.
- Sagatavoto masu liek ar sviestu ieziestā au ar rīvmaizi apkaisītā veidnē, cep cepeškrāsnī mērenā siltumā 30-40 minūtes.
- Pasniedz ar vaniļas mērci vai pienu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!