Ābolu pīrāgs vācu gaumē

Ābolu pīrāgs vācu gaumē Foto: Ābolu pīrāgs vācu gaumē

Sastāvdaļas

  • 300 g miltu
  • 300 g sviesta
  • 1 citrons
  • 3 olas
  • 370 g cukura
  • 700 g ābolu
  • 1 tējkarote malta kanēļa
  • 3 ēdamkarotes piena
  • 150 g vaniļas pudiņa maisījuma
  • 40 g rozīņu

Pagatavošana

  1. Gatavo mīklu - samaisa miltus, sviestu, cukuru, rīvētu citrona miziņu, olas - liek vēsā vietā uz 1 stundu. 2/3 mīklas plāni izrullē, liek ietaukotā veidnē, sadursta ar dakšiņu.
  2. Ābolus nomizo, izņem serdes, sagriež šķēlītēs - sautē uz pannas.
  3. Ābolus samaisa ar cukuru, kanēli, citrona sulu - liek uz mīklas.
  4. Citā bļodā samaisa 2 olas, pienu, 1 ēdamkaroti cukura, 1/2 tējkarotes kanēļa, maisījumu vaniļas pudiņam.
  5. Maisījumu lej katlā, uzvāra, nedaudz atdzesē un pārlej āboliem.
  6. Atlikušo mīklu izrullē, sagriež tievās sloksnītēs.
  7. Pīrāgu rotā ar sloksnītēm.
  8. Krāsni uzkarsē līdz 200 °C temperatūrai.
  9. Cep 50-60 minūtes, atdzesē, pārkaisa ar pūdercukuru.
  10. Pīrāgu pasniedz ar putukrējumu vai saldējumu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes