Sastāvdaļas
- 1 kg ābolu
- 3 olas
- 120 g cukura+2 ēdamkarotes pārkaisīšanai
- 150 ml piena
- 1 paciņa vaniļas cukura
- 1 citrona miziņa
- 150 g miltu
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- 1 tējkarote malta kanēļa
- šķipsniņa sāls
- 30 g sviesta
Pagatavošana
- Ābolus nomizo, izgriež serdes, sagriež plānās sloksnītēs.
- Miltus samaisa ar cepamo pulveri, sāli un malto kanēli.
- Olas sakuļ ar cukuru un vaniļas cukuru gaisīgā masā.
- Pievieno pienu un vēlreiz mazliet sakuļ.
- Olu masā pakāpeniski iemaisa miltu maisījumu, samīca mīklu.
- Mīkla būs šķidra, pievieno tai rīvētu citrona miziņu, ābolus, visu samaisa.
- Taisnstūra formas veidnē ieklāj cepamo papīru, lej mīklu - izlīdzina.
- Virsū liek auksta sviesta gabaliņus, uzkaisa cukuru.
- Cep 180°C temperatūrā, 40-50 minūtes.
- Gatavu pīrāgu atdzesē 10 minūtes veidnē, uz restītēm.
- Tad pīrāgu izņem no veidnes, sagriež gabalos un pasniedz.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!