Ābolu pīrāgs-suflē

Ābolu pīrāgs-suflē Foto: Ābolu pīrāgs-suflē

Sastāvdaļas

  • 1 kg ābolu 
  • 3 olas 
  • 120 g cukura+2 ēdamkarotes pārkaisīšanai 
  • 150 ml piena
  • 1 paciņa vaniļas cukura 
  • 1 citrona miziņa
  • 150 g miltu
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 1 tējkarote malta kanēļa
  • šķipsniņa sāls 
  • 30 g sviesta

Pagatavošana

  1. Ābolus nomizo, izgriež serdes, sagriež plānās sloksnītēs.
  2. Miltus samaisa ar cepamo pulveri, sāli un malto kanēli.
  3. Olas sakuļ ar cukuru un vaniļas cukuru gaisīgā masā.
  4. Pievieno pienu un vēlreiz mazliet sakuļ.
  5. Olu masā pakāpeniski iemaisa miltu maisījumu, samīca mīklu.
  6. Mīkla būs šķidra, pievieno tai rīvētu citrona miziņu, ābolus, visu samaisa.
  7. Taisnstūra formas veidnē ieklāj cepamo papīru, lej mīklu - izlīdzina.
  8. Virsū liek auksta sviesta gabaliņus, uzkaisa cukuru.
  9. Cep 180°C temperatūrā, 40-50 minūtes.
  10. Gatavu pīrāgu atdzesē 10 minūtes veidnē, uz restītēm.
  11. Tad pīrāgu izņem no veidnes, sagriež gabalos un pasniedz.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes