Sastāvdaļas
- 300 g skābā krējuma
- 3 olas
- 200 g cukura
- 250 g miltu
- 2 lieli āboli
- 100 g rozīņu
- 50 g sviesta
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- 1 paciņa vaniļas cukura
- rīvmaize
Pārkaisīšanai:
- 20 g sviesta
- 3-4 ēdamkarotes miltu
- 3 ēdamkarotes cukura
Pagatavošana
- Olas sakuļ ar cukuru gaisīgās putās.
- Nepārstājot kult, pievieno skābo krējumu, izkausētu sviestu, vaniļas cukuru, miltus, cepamo pulveri.
- Visu kārtīgi sakuļ.
- Ābolus nomizo, sagriež 4 daļās, izgriež serdi, sagriež šķēlītēs.
- Rozīnes iemērc, tad nolej ūdeni un nosusina.
- Veidni ietauko ar sviestu, pārkaisa ar rīvmaizi.
- Veidnē lej pusi mīklas, virsū izkārto ābolus un rozīnes, pārlej ar otru mīklas pusi.
- Cep 180°C temperatūrā, 20 minūtes.
- Pīrāgu izņem no krāsns un pārkaisa ar drumstalām.
- Gatavo drumstalas - sviestu un miltus liek bļodā, sadrupina ar rokām drumstalās, pieber cukuru un visu samaisa.
- Kad pīrāgs pārkaisīts ar drumstalām, to liek krāsnī vēl uz 20 minūtēm.
- Gatavu pīrāgu atdzesē un pasniedz.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!