Sastāvdaļas
- 125 g sviesta (istabas temperatūrā)
- 125 g pūdercukura
- 1/2 vaniļas pāksts mīkstuma
- 200 g miltu
- 1/2 tējkarote cepamā pulvera
- 1 ābols (liels)
- 2 ēdamkarotes cukura
- 100 ml ruma (2 x 50 ml)
- sviests (ietaukošanai)
- 2 olas
Pagatavošana
- Cepeškrāsni uzkarsē līdz 160°C temperatūrai ar karsto gaisa plūsmu.
- Stikla traukus - burciņas, glāzes ietauko ar nelielu sviesta daudzumu.
- Saputo sviestu istabas temperatūrā un pūdercukuru gaisīgās putās.
- To vislabāk var izdarīt ar elektrisko putotāju.
- Pa to laiku, nomizo un sagriež ābolu gabaliņos.
- Karamelizē uz pannas 2 ēdamkarotes cukura, iemaisa ābolus, apkaisa ar kanēli un pielej rumu.
- Dažas minūtes patur uz mazas uguns un tad ļauj atdzist.
- Kad sviesta - cukura maisījums ir gaisīgs, saputots, pievieno pa vienai olas un samaisa labi.
- Pieliek pusi vaniļas pāksts mīkstuma un samaisa.
- Cepampulveri ar miltiem izsijā un lēnām pievieno kūkas maisījumam.
- Pēc tam - ābolu gabaliņus.
- Ābolu pīrāga maisījumu iepilda burkās - ne pārāk daudz, citādi mīkla pacelsies pāri malām.
- Cepeškrāsnī cep apmēram 30-35 minūtes. Ļauj atdzist.
- Izmantojiet ābolus, kas ir īpaši piemēroti cepšanai. Tiem vajadzētu būt ne pārāk sulīgiem, stingriem.
- Mēs iesakām: „Jonagold”,„Elstar” vai „Boskoop”.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!