Sastāvdaļas
Mīklai:
- 150 g sviesta
- 1 glāze skābā krējuma
- 1 1/2 glāzes miltu
- 1 1/2 tējkarotes cepamā pulvera
Krēmam:
- 1 glāze skābā krējuma
- 1 glāze cukura
- 1 ola
- 1 tējkarote vaniļas cukura
- 2 ēdamkarotes miltu
- 4 - 6 āboli
Pagatavošana
- Sviestu izkausē un nedaudz atdzesē. Miltus izsijā un sajauc ar cepamo pulveri.
- Dziļā bļodā sajauc skābo krējumu ar atdzesēto sviestu viendabīgā masā.
- Tad pakāpeniski pievieno maisījumu un atkal samaisa viendabīgā masā.
- Mīklu ieklāj kūkas formā,kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
- Pildījums: Ābolus nomizo, izgriež serdes un sagriež plānās šķēlītēs.
- Ābolu šķēlītes pārklāj pār mīklas kārtu.
- Krēms: Bļodā sajauc skābo krējumu ar cukuru, vaniļas cukuru un rūpīgi samaisa.
- Ar putojamo slotiņu viegli saputo olu un pievieno to skābā krējuma masai.
- Tad pakāpeniski pievieno miltus un visu rūpīgi samaisa.
- Krēmu pārlej pār ābolu kārtu un liek cepties 180°C temperatūrā 50 minūtes.
- Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru un kanēli.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!