Ābolu pīrāgs ar rozītēm

Ābolu pīrāgs ar rozītēm Foto: Ābolu pīrāgs ar rozītēm

Sastāvdaļas

Mīklai:
  • 125 g mīksta sviesta
  • 3 ēdamkarotes pūdercukura
  • 1 ola
  • 1 paciņa vanilīna
  • 1 tējkarote rīvētas apelsīna miziņas
  • 100 g maltu mandeļu
  • 150 g miltu
Krēmam:
  • 400 ml piena
  • 100 ml baltvīna
  • 3 olu dzeltenumi
  • vanilīns
  • 1 tējkarote rīvētas apelsīna miziņas
  • 6 ēdamkarotes cukura
  • 4 ēdamkarotes miltu
  • 5-6 āboli

Pagatavošana

  1. Sviestu sakuļ ar cukuru, vanilīnu, apelsīna miziņu, pievieno olu un mandeles.
  2. Miltus pievieno pamazām, jāsanāk mīkstai mīklai.
  3. Mīklu liek veidnē, veidni liek ledusskapī.
  4. Gatavo krēmu - miltus samaisa ar cukuru, vanilīnu un apelsīna miziņu.
  5. Pievieno olu dzeltenumus, mazliet piena, samaisa viendabīgā konsistencē, pievieno atlikušo pienu un baltvīnu.
  6. Visu katlā uzkarsē, patstāvīgi maisot, lai nav kunkuļu, atdzesē.
  7. Ar dārzeņu mizojamo nazi griež garas ābolu mizu un mīkstuma sloksnes.
  8. No ābolu sloksnēm veido rozītes.
  9. Krēmu liek uz mīklas, virsū izkārto ābolu rozītes.
  10. Ābolu rozītes glazē ar marmelādi, cukuru.
  11. Cep 180°C temperatūrā, kamēr pīrāgs ir izcepies un ābolu rozītes kļuvušas zeltainas.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes