Ābolu pīrāgs ar rozīnēm

Ābolu pīrāgs ar rozīnēm Foto: Ābolu pīrāgs ar rozīnēm

Sastāvdaļas

Mīklai:
  • 300 g skābā krējuma
  • 3 olas
  • 200 g cukura
  • 250 g miltu
  • 2 lieli āboli
  • 100 g rozīņu
  • 50 g sviesta
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 1 paciņa vaniļas cukura, rīvmaize
Pārkaisīšanai:
  • 20 g sviesta
  • 3-4 ēdamkarotes miltu
  • 3 ēdamkarotes cukura

Pagatavošana

  1. Olas sakuļ ar cukuru, gaisīgā masā.
  2. Nepārtraukti kuļot, pievieno skābo krējumu un izkausētu sviestu.
  3. Tad pievieno vaniļas cukuru, miltus, cepamo pulveri - kārtīgi sakuļ.
  4. Ābolus nomazgā, nomizo, sagriež 4 daļās, izņem serdi, sagriež šķēlītēs.
  5. Rozīnes izmērcē ūdenī, ūdeni nolej un rozīnes nosusina.
  6. Veidni ietauko ar sviestu un apkaisa ar rīvmaizi.
  7. Ērtāk izmantot veidni ar noņemamām maliņām.
  8. Veidnē lej pusi mīklas.
  9. Tad liek ābolu šķēlītes un rozīnes.
  10. Uzlej otru mīklas pusi.
  11. Cep 180°C temperatūrā, 20 minūtes.
  12. Gatavo sviesta drumstalas - sviestu ar miltiem samīca bļodā ar rokām, kamēr veidojas drumstalas, pievieno cukuru, vēlreiz samaisa.
  13. Pēc 20 minūtēm drumstalas uzkaisa pīrāgam un turpina cept vēl 20 minūtes.
  14. Gatavu pīrāgu atdzesē un pasniedz.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes