Sastāvdaļas
Mīklai:
- 300 g skābā krējuma
- 3 olas
- 200 g cukura
- 250 g miltu
- 2 lieli āboli
- 100 g rozīņu
- 50 g sviesta
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- 1 paciņa vaniļas cukura, rīvmaize
Pārkaisīšanai:
- 20 g sviesta
- 3-4 ēdamkarotes miltu
- 3 ēdamkarotes cukura
Pagatavošana
- Olas sakuļ ar cukuru, gaisīgā masā.
- Nepārtraukti kuļot, pievieno skābo krējumu un izkausētu sviestu.
- Tad pievieno vaniļas cukuru, miltus, cepamo pulveri - kārtīgi sakuļ.
- Ābolus nomazgā, nomizo, sagriež 4 daļās, izņem serdi, sagriež šķēlītēs.
- Rozīnes izmērcē ūdenī, ūdeni nolej un rozīnes nosusina.
- Veidni ietauko ar sviestu un apkaisa ar rīvmaizi.
- Ērtāk izmantot veidni ar noņemamām maliņām.
- Veidnē lej pusi mīklas.
- Tad liek ābolu šķēlītes un rozīnes.
- Uzlej otru mīklas pusi.
- Cep 180°C temperatūrā, 20 minūtes.
- Gatavo sviesta drumstalas - sviestu ar miltiem samīca bļodā ar rokām, kamēr veidojas drumstalas, pievieno cukuru, vēlreiz samaisa.
- Pēc 20 minūtēm drumstalas uzkaisa pīrāgam un turpina cept vēl 20 minūtes.
- Gatavu pīrāgu atdzesē un pasniedz.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!