Sastāvdaļas
- 60 g sviesta (istabas temperatūrā)
- 300 g miltu
- 230 g brūnā cukura
- 50 g cukura
- 2 olas
- 1/2 tējkarotes vaniļas ekstrakta
- šķipsniņa sāls
- 1 tējkarote sodas
- 1,5 tējkarotes malta kanēļa
- 1 glāze jogurta
- 2 zaļie āboli
Pagatavošana
- Krāsni uzkarsē līdz 180°C temperatūrai.
- Sviestu sakuļ ar cukuru un vaniļu krēmveida masā.
- Pievieno maltu kanēli un sāli, samaisa ar koka lāpstiņu.
- Pievieno izsijātus miltus un sodu, samaisa ar koka lāpstiņu.
- Pievieno jogurtu un samaisa viendabīgā masā.
- Ābolus nomizo un sagriež 1cm lielos gabaliņos, pievieno tos mīklai, samaisa.
- Mīklu lej, ar sviestu ietaukotā veidnē, pārkaisa maltu kanēli, cukuru.
- Cep 40-60 minūtes, gatavību pārbauda ar koka iesmiņu, ja sauss - gatavs.
- Ja vēlas, pasniedz ar skābo krējumu, saldo krējumu vai jogurtu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!