Ābolu marmelāde

Ābolu marmelāde Foto: Ābolu marmelāde
  1. Nemizotus ābolus ar serdēm sagriež gabaliņos, pārlej nedaudz ūdens un sautē, izberž caurs sietu.
  2. Iegūtai masai pievieno cukuru (uz 2 kg masas 1 kg cukura) un vāra, vienmēr maisot, līdz masa sabiezē.
  3. Vēlams sākumā masu vārīt bez cukura un tikai tad, kad tā pietiekami sabiezējusi, pielikt cukuru un vārīt līdz gatavībai.
  4. Gatavības pazīmes - masa apjomā samazinājusies par 1/3, kļuvusi tumšāka, biezāka, lejot no karotes, krīt pikās.
  5. Karstu marmelādi lej tīrās, sakarsētās burciņās.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes