Sastāvdaļas
Porciju skaits – aptuveni 20 gabaliņi
- 3.5 gab. āboli
- 4 olas
- 325 g pūdercukurs
- 200 ml rapšu eļļa
- 1 ēd.k. cepamais pulveris
- 2 tējk. vaniļas cukurs
- 2 ēd .k. Santa Maria Ingvers (malts)
- 240 g milti
Kanēļa glazūrai:
- 200 g krēmsiers
- 100 g sviests
- 250 g pūdercukurs
- 1 ēd.k. Santa Maria kanēlis
- 1 citrons
Pagatavošana
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175 ⁰C.
- Ābolus nomizo un sagriež mazākos gabalos.
- Bļodā saputo olas ar cukuru līdz gaišai un gaisīgai masai. Pievieno eļļu. Samaisa cepamo pulveri, vaniļas cukuru, ingveru un kviešu miltus. Visu sajauc mīklas masā.
- Ieliek mīklu aptuveni 32 x 24 cm lielā pannā, kas izklāta ar cepamo papīru.
- Mīklā ievieto ābolu šķēlītes.
- Cep kūku 40‒45 minūtes. Gatavai ļauj atdzist pannā.
- Kanēļa glazūra: Citrona miziņu sarīvē uz rīves un ar elektrisko putotāju saputo visas sastāvdaļas, līdz iegūst gaisīgu glazūras masu.
- Ar otiņu uzklāj glazūru uz kūkas.
- Dekorē ar žāvētu ābolu šķēlītēm, viegli uzkaisa kanēli, un pirms pasniegšanas sagriež kūku gabaliņos.
Recepti piedāvā: Santa Maria un Paulig
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!