Ābolu kompots

Ābolu kompots Foto: Ābolu kompots

Sastāvdaļas

  • 2,5 kg ābolu
  • 450 g cukura
  • 1 l ūdens

Pagatavošana

  1. Ābolus nomizo, izgriež serdes, sagriež daiviņās, pilda traukos, pārlej ar sagatavotu cukura sīrupu, lai āboli būtu pārsegti.
  2. Burkas viegli aizvāko, ievieto katlā, pārlej ūdeni un sterilizē 75°C temperatūrā 25 - 30 minūtes.
  3. Tad burkas no katla izņem, kārtīgi aizvāko un atdzesē istabas temperatūra.
  4. Ābolus pirms sterilizēšanas var apvārīt 3 - 5 minūtes cukura sīrupā.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes