Ābolu kompots ar Kalvadosu

Ābolu kompots ar Kalvadosu Foto: Ābolu kompots ar Kalvadosu

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas apm. piecām ½ l tilpuma burkām:

  • 2 kg skābu ābolu
  • 2 citroni
  • 1/2 l nesaldinātas un nedzidrinātas ābolu sulas
  • 100 ml brendijs Kalvados
  • 100 g cukura
  • 2 kanēļa miziņas
  • 1 tējkarote samalta kardamona

Pagatavošana

  1. Ābolus nomizo, sadala četrās daļās un izņem serdi.
  2. Tad sagriež gareniskās šķēlēs.
  3. Izspiež 1/2 citrona sulu.
  4. Sulu piejauc āboliem.
  5. Nomazgā atlikušo citronu, nosusina un norīvē miziņu.
  6. Ābolus, ābolu sulu un Kalvadosu pilda katlā.
  7. Uzlej tik daudz ūdens, lai āboli būtu apsegti.
  8. Pievieno cukuru, kanēli un kardamonu.
  9. Vāra 10 minūtes.
  10. Āboliem jāsaglabā stingrums, tie nedrīkst sašķīst.
  11. Visu pilda ar karstu ūdeni izskalotās burkās.
  12. Burkas tūlīt aizvāko.
  13. Uzglabāšanas laiks: aptuveni 1 gads.

Pārmērīga alkohola lietošana ir kaitīga Jūsu veselībai.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes