Ābolu kokteilis

Ābolu kokteilis Foto: Ābolu kokteilis

Sastāvdaļas

  • 500 g ābolu
  • 250 g ūdens
  • 400 g cukura
  • 200 g ābolu sulas
  • 500 g gaišā skābā vīna

Pagatavošana

  1. Ņem labas kvalitātes deserta ābolus, nomazgā, nomizo, izņem serdes un sagriež glītās šķēlēs.
  2. Lai āboli sagatavošanas laikā nepaliktu tumši, tos liek skābā ūdenī (uz  litru ūdens 2 tējkarotes galda etiķa).
  3. Pagatavo cukura sīrupu un vēl karstu pārlej ābolu šķēlēm, kuras izņemtas no ūdens.
  4. Āboliem ar sīrupu ļauj lēni atdzist.
  5. Tad pievieno dzidru ābolu sulu, gaišo skābo vīnu un uzmanīgi izmaisa tā, lai nebojātu ābolu šķēles.
  6. Sapilda dezinficētās burkās, uzliek novārītus metāla vāciņus, pasterizē 80°C temperatūrā: 0,5 litru burkas – 10-15 minūtes, litra burkas – 15-20 minūtes, 3 litru burkas – 25-30 minūtes.
  7. Pēc pasterizēšanas burkas hermētiski noslēdz, apgāž uz vāciņa, patur pusstundu, atgāž normālā stāvoklī un atdzesē.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes