Ābolu ķīselis ar saldējumu

Ābolu ķīselis ar saldējumu Foto: Ābolu ķīselis ar saldējumu

Sastāvdaļas

  • 500 g ābolu
  • 250 ml baltvīna
  • 250 ml ābolu sulas
  • 1/2 vaniļas pāksts
  • 1 citrona miziņa
  • 50 g rozīņu
  • 125 ml ūdens
  • 80 g kartupeļu cietes
  • 2 ēdamkarotes citrona sulas
  • 500 g vaniļas saldējuma
  • avenes rotāšanai

Pagatavošana

  1. Ābolus nomizo, izņem serdes, sagriež daiviņās.
  2. Vīnu un ābolu sulu ielej katliņā, pievieno vaniļas pāksti, citrona miziņu un rozīnes.
  3. Uzkarsē.
  4. Pievieno ābola daiviņas un karsē vēl 10 minūtes.
  5. No masas izņem vaniļas pāksti un citrona miziņu.
  6. Cieti izšķīdina nelielā ūdens daudzumā, pievieno ābolu masai un uzkarsē.
  7. Ja nepieciešams, pievieno citrona sulu.
  8. Ābolu ķīseli lej augstās glāzēs, katrā ieliek saldējuma bumbiņu un pārkaisa ar svaigām avenēm.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes