Sastāvdaļas
- 500 g ābolu
- 250 ml baltvīna
- 250 ml ābolu sulas
- 1/2 vaniļas pāksts
- 1 citrona miziņa
- 50 g rozīņu
- 125 ml ūdens
- 80 g kartupeļu cietes
- 2 ēdamkarotes citrona sulas
- 500 g vaniļas saldējuma
- avenes rotāšanai
Pagatavošana
- Ābolus nomizo, izņem serdes, sagriež daiviņās.
- Vīnu un ābolu sulu ielej katliņā, pievieno vaniļas pāksti, citrona miziņu un rozīnes.
- Uzkarsē.
- Pievieno ābola daiviņas un karsē vēl 10 minūtes.
- No masas izņem vaniļas pāksti un citrona miziņu.
- Cieti izšķīdina nelielā ūdens daudzumā, pievieno ābolu masai un uzkarsē.
- Ja nepieciešams, pievieno citrona sulu.
- Ābolu ķīseli lej augstās glāzēs, katrā ieliek saldējuma bumbiņu un pārkaisa ar svaigām avenēm.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!