Ābolu-bumbieru kompots

Ābolu-bumbieru kompots Foto: Ābolu-bumbieru kompots

Sastāvdaļas

  • 1 kg ābolu
  • 600 g bumbieru
Sīrupam:
  • 1 l ūdens
  • 1,5-2 glāzes cukura

Pagatavošana

  1. Katlā ūdeni samaisa ar cukuru, liek uz lēnas uguns un vāra, kamēr cukurs ir izkusis. 
  2. Ābolus un bumbierus noskalo, izgriež serdes, sagriež šķēlītēs.
  3. Šķēlītes liek sterilizētās burkās, kārtās pamīšus, pārlej ar karstu sīrupu.
  4. Burkas sterilizē 20 minūtes, tad aizvāko ar sterilizētiem vāciņiem.
  5. Aizvākotās burkas apgriež otrādi, ietin segā vai dvielī, pilnībā atdzesē.
  6. Kompotu uzglabā vēsā vietā.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes