Ābolu brūkleņu ievārījums

Ābolu brūkleņu ievārījums Foto: Ābolu brūkleņu ievārījums

Sastāvdaļas

  • 2 kg ābolu
  • 1 kg brūkleņu
  • 1 kg cukura
  • 1 kanēļa standziņa

Pagatavošana

  1. Brūklenes verdošā ūdenī (2 - 3 minūtes) noplaucē (lai noņemtu rūgtumu), nokāš un samaļ gaļas mašīnā.
  2. Ābolus nomizo, izņem serdes un sagriež gabaliņos.
  3. Katlā ielej ūdeni (pusglāzes), ieber ābolus un maisot vāra, līdz āboli izšķīst.
  4. Pievieno cukuru, brūklenes, kanēļa standziņu un vāra 20 - 25 minūtes.
  5. Izņem kanēļa standziņu un karstu ievārījumu pilda burkās. Aizvāko, atdzesē un uzglabā vēsā tumšā vietā.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes