Ābolu biezpiena sacepums

Ābolu biezpiena sacepums Foto: Ābolu biezpiena sacepums

Sastāvdaļas

  • 2 šķēles baltmaizes
  • 1/8 l piena
  • 250 - 375 g ābolu
  • 4 ēdamkarotes sviesta
  • 1 ola
  • sāls
  • 80 g cukura
  • 4-5 ēdamkarotes skābā krējuma
  • 125 g biezpiena
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • sviests formas ieziešanai
  • 4 ēdamkarotes rīvmaizes

Pagatavošana

  1. Baltmaizi iemērc pienā.
  2. Ābolus nomazgā, nomizo, izgriež serdes un mīkstumu sagriež šķēlītēs.
  3. Sviestu un olas dzeltenumu saputo ar mikseri.
  4. Pievieno šķipsniņu sāls, 50 g cukura, krējumu, biezpienu un cepamo pulveri.
  5. Olas baltumu saputo stingrās putās.
  6. Ietauko sacepuma formu un ieliek izmērcēto baltmaizi.
  7. Biezpiena masai pieliek ābolus, iecilā sakulto olas baltumu un sapilda formā.
  8. Uzkaisa rīvmaizi un atlikušo cukuru.
  9. Virsū saliek sviesta piciņas.
  10. Sacepumu liek iepriekš līdz 180°C sakarsētā cepeškrāsnī un cep apmēram 60 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes