Sastāvdaļas
- 2 šķēles baltmaizes
- 1/8 l piena
- 250 - 375 g ābolu
- 4 ēdamkarotes sviesta
- 1 ola
- sāls
- 80 g cukura
- 4-5 ēdamkarotes skābā krējuma
- 125 g biezpiena
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- sviests formas ieziešanai
- 4 ēdamkarotes rīvmaizes
Pagatavošana
- Baltmaizi iemērc pienā.
- Ābolus nomazgā, nomizo, izgriež serdes un mīkstumu sagriež šķēlītēs.
- Sviestu un olas dzeltenumu saputo ar mikseri.
- Pievieno šķipsniņu sāls, 50 g cukura, krējumu, biezpienu un cepamo pulveri.
- Olas baltumu saputo stingrās putās.
- Ietauko sacepuma formu un ieliek izmērcēto baltmaizi.
- Biezpiena masai pieliek ābolus, iecilā sakulto olas baltumu un sapilda formā.
- Uzkaisa rīvmaizi un atlikušo cukuru.
- Virsū saliek sviesta piciņas.
- Sacepumu liek iepriekš līdz 180°C sakarsētā cepeškrāsnī un cep apmēram 60 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!