Sastāvdaļas
- 2 glāzes miltu
- 1/2 glāze cukura
- 180 g sviesta (istabas temperatūrā)
- 1 ola
- 1 tējkarote cepamā pulvera
Krēmam:
- 750 g biezpiena (2 - 9 % tauku)
- 3 saldskābi āboli
- 4 tējkarotes cietes
- 1 tējkarote kanēļa
- šķipsniņa sāls
- 1 glāze cukura
- 4 olas
Pagatavošana
- Biskvīts: Ar putojamo slotiņu sajauc olu un cukuru, tad pievieno sviestu, šķipsniņu sāls, miltus un cepamo pulveri - visu sajauc viendabīgā masā.
- Mīklu ievieto ledusskapī uz 30 minūtēm.
- Pēc tam mīklu klāj ietaukotā formā ar maliņām uz augšu.
- Krēms: Virtuves kombainā sajauc biezpienu, cukuru, cieti un olas viendabīgā masā. Pārlej pār mīklu.
- ābolus nomizo, izņem serdeni un sabriež plānās šķēlītēs. Izkārto ār biezpiena kārtu un pārkaisa ar kanēļi.
- Liek cepties 180°C temperatūrā aptuveni 40 minūtes.
- Kad kūka gatava, atdzesē to un pasniedz ar tasi tējas.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!