Sastāvdaļas
- 2 glāzes miltu
- 100 g skābā krējuma
- 4 olas
- 1 1/2 glāzes cukura
- 1/3 glāzes pūdercukura
- 200 g sviesta
- 10 g cepamā pulvera
- 500 g biezpiena
- 4 vidēja lieluma āboli
- kanēlis (pēc izvēles)
Pagatavošana
- Atdala olu baltumus no dzeltenumiem un trīs olu dzeltenumus ieliek atsevišķā traukā, bet atlikušo olu dzeltenumu sajauc ar biezpienu.
- Trim olu dzeltenumiem pievieno 1/2 glāzi cukura, sviestu, miltus, kas sajaukti ar cepamo pulveri, un skābo krējumu.
- Iegūto masu saveļ bumbas formā un ievieto ledusskapī uz aptuveni 1 stundu.
- Tikmēr notīra ābolus - nomizo un izgriež serdes - un sagriež plānās šķēlītēs.
- Biezpiena masai pievieno 1/3 glāzes pūdercukuru un rūpīgi samaisa.
- Atdzesēto mīklu ieklāj formā ar malām nedaudz uz augšu ( 1 - 2 cm) un pār mīklu pārklāj biezpiena masu.
- Izkārto ābolus un liek kūku cepties 180°C temperatūrā aptuveni 30 minūtes.
- Kamēr kūka cepās, tikmēr ar elektrisko putotāju sakuļ olu baltumus un atlikušo cukuru.
- Olu baltumu masu pārklāj pār āboliem un turpina kūku cept vēl 5 - 7 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!