Ābolu – biezpiena kūka „Maigums”

Ābolu – biezpiena kūka „Maigums” Foto: Ābolu – biezpiena kūka „Maigums”

Sastāvdaļas

● 2 glāzes miltu
● 100 g skābā krējuma
● 4 olas
● 1 1/2 glāzes cukura
● 1/3 glāzes pūdercukura
● 200 g sviesta
● 10 g cepamā pulvera
● 500 g biezpiena
● 4 vidēja lieluma āboli
● kanēlis (pēc izvēles)

Pagatavošana

    1. Atdala olu baltumus no dzeltenumiem un trīs olu dzeltenumus ieliek atsevišķā traukā, bet atlikušo olu dzeltenumu sajauc ar biezpienu.
    2. Trim olu dzeltenumiem pievieno 1/2 glāzi cukura, sviestu, miltus, kas sajaukti ar cepamo pulveri, un skābo krējumu.
    3. Iegūto masu saveļ bumbas formā un ievieto ledusskapī uz aptuveni 1 stundu.
    4. Tikmēr notīra ābolus - nomizo un izgriež serdes - un sagriež plānās šķēlītēs.
    5. Biezpiena masai pievieno 1/3 glāzes pūdercukuru un rūpīgi samaisa.
    6. Atdzesēto mīklu ieklāj formā ar malām nedaudz uz augšu ( 1 - 2 cm) un pār mīklu pārklāj biezpiena masu.
    7. Izkārto ābolus un liek kūku cepties 180°C temperatūrā aptuveni 30 minūtes.
    8. Kamēr kūka cepās, tikmēr ar elektrisko putotāju sakuļ olu baltumus un atlikušo cukuru.
    9. Olu baltumu masu pārklāj pār āboliem un turpina kūku cept vēl 5 - 7 minūtes.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes