Sastāvdaļas
- 130 g saldkrējuma sviesta
- 80 g pūdercukura
- 225 g miltu
- 3 g vaniļas cukura
- 65 ml aveņu vai ķiršu ievārījuma
Pildījums:
- 470 g krēmsiera
- 120 g cukura
- 2 olas
- 1 g vaniļas cukura
Ābolu kārtai:
- 380 g ābolu
- 55 g cukura
- 2 g kanēļa
Papildus:
- mandeļu skaidiņas
Pagatavošana
- Ar elektrisko putotāju sajauc sviestu, cukuru un vaniļas cukuru, pakāpeniski pievieno miltus.
- Pārklāj 23 cm lielu kūkas formu ar cepamo papīru un nedaudz ietauko to.
- Ieklāj tajā mīklu un pārklāj ar ievārījumu.
- Pildījums: Ar elektrisko putotāju sakuļ krēmsieru, vaniļas cukuru, cukuru un olas.
- Pārklāj pār ievārījuma kārtu.
- Ābolu kārta: Ābolus nomazgā, nomizo, iztīra un sagriež plānās šķēlītēs.
- Izkārto tos pār krēmsiera kārtu un pārkaisa ar cukuru un kanēli.
- Mandeļu skaidiņas pārkaisa pār kūku un liek cepties 180°C temperatūrā 70 minūtes.
- Gatavo ābolu kūku atdzesē un pārkaisa ar pūdercukuru.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!