5 gardas kartupeļu biezputru receptes

5 gardas kartupeļu biezputru receptes Foto: 5 gardas kartupeļu biezputras receptes
1. Kartupeļus nomizo, 10 minūtes vāra ūdenī, tad ūdeni nolej, uzlej verdošu pienu - uzvāra - sastampā biezenī.
 
2. Kartupeļus izvāra, samīca biezenī.Skābo krējumu samaisa ar rīvētu sieru un sakapātiem ķiplokiem. Samaisa visu kopā.
Kartupeļu biezputru mazliet jāpatur siltā krāsnī, lai skābais krējums mazliet izkarsējas.
 
3. Kartupeļus izvāra, samīca biezenī, pārlej ar verdošu vistas gaļas buljonu, kārtīgi samaisa.
 
4. Kartupeļus izvāra, samīca biezenī, pievieno sakapātus ķiplokus, kas samaisīti ar sakapātiem zaļumiem, diļļu sēklām, izkausētu sviestu - samaisa.
 
5. 1-2 olu dzeltenumus sakuļ ar dažām ēdamkarotēm skābā krējuma, šo maisījumu iemaisa kartupeļu biezenī.
Šādi gatavojat kartupeļu biezputru tikai tādā gadījumā, ja esat pārliecināts par jēlo olu kvalitāti.

Patīk receptes? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes