Zupa - rasoļņiks

Zupa - rasoļņiks Foto: Zupa - rasoļņiks

Sastāvdaļas

  • 500 g liellopu gaļas
  • 100 g grūbu
  • 500 g kartupeļu
  • 200 g sālītu gurķu
  • 200 ml gurķu sālījuma
  • 150 g sīpolu
  • 150 g burkānu
  • lauru lapas
  • sāls
  • pipari

Pagatavošana

  1. Liellopu gaļu sagriež nelielos gabaliņos.
  2. Gaļu liek katlā, pārlej ar ūdeni un vāra 1 stundu.
  3. Pievieno noskalotas grūbas, turpina vārīt 30-40 minūtes.
  4. Kartupeļus nomizo, sagriež nelielos gabaliņos.
  5. Pievieno gaļai un grūbām, turpina vārīt 10 minūtes.
  6. Sīpolus sīki sakapā.
  7. Burkānus sarīvē uz vidējās rīves.
  8. Gurķus sagriež salmiņos.
  9. Gurķus pasautē nelielā buljona daudzumā.
  10. Augu eļļā apcep sīpolus un burkānus.
  11. Katlā, pie gaļas un grūbām, liek gurķus, sīpolus, burkānus.
  12. Pielej gurķu sālījumu, lauru lapas, piparus.
  13. Pagaršo, ja nepieciešams, pieber sāli, turpina vārīt 5 minūtes.
  14. Gatavu zupu pārkaisa ar zaļumiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes