Zupa „Kāpostnieks”

Zupa „Kāpostnieks” Foto: Zupa „Kāpostnieks”

Sastāvdaļas

  • 400 g liesas cūkgaļas
  • 3 l ūdens
  • 2 vidēja lieluma sīpoli
  • 4 vidēja lieluma kartupeļi
  • 450 g skābētu kāpostu
  • 1/2 glāzes prosas
  • 2 vidēja lieluma burkāni
  • 2 ēdamkarotes sviesta
  • 2 ēdamkarotes tomātu pastas
  • sāls
  • malti melnie pipari
  • lauru lapa
  • 4 ēdamkarotes sakapātu diļļu

Pagatavošana

  1. Cūkgaļu noskalo, nosusina, sagriež vidēja lieluma gabalos.
  2. Gaļu liek katlā, pārlej ar aukstu ūdeni, pievieno vienu sīpolu, veselu, ar visu mizu, tikai nogriež saknes daļu.
  3. Uzvāra, nosmeļ putas, samazina uguni līdz minimumam, turpina vārīt 1 stundu.
  4. Kartupeļus nomizo, veselus liek katlā, pie gaļas, vāra, kamēr gatavi - aptuveni 25 minūtes, tad kartupeļus izņem, noliek malā.
  5. Skābētus kāpostus nospiež, lai nav šķidruma.
  6. Prosu noskalo.
  7. Skābētos kāpostus un prosu liek katlā, pie gaļas, vāra, kamēr prosa ir gatava, aptuveni 25 minūtes.
  8. Atlikušo sīpolu sakapā, burkānus rupji sarīvē, cep sakarsētā augu eļļā, kamēr kļūst zeltaini.
  9. Ceptajiem burkāniem un sīpolam pievieno tomātu pastu, 1/2 glāzes ūdens, pieber sāli pēc garšas - samaisa.
  10. Vārītos kartupeļus samīca ar dakšiņu, pievieno ceptajiem burkāniem un sīpoliem - karsē 3-4 minūtes.
  11. No katla izņem ar visu mizu vārīto sīpolu.
  12. Cepto burkānu masu liek katlā, pievieno sakapātas dilles, maltus melnos piparus, lauru lapu.
  13. Visu uzvāra, noņem no uguns uz 2 minūtēm, tad atkal uzvāra, noņem no uguns.
  14. Pirms pasniegšanas, zupai ir jānostāvas 30 minūtes.
  15. Pasniedz pārkaisītu ar dillēm.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes