Sastāvdaļas
- 400 g liesas cūkgaļas
- 3 l ūdens
- 2 vidēja lieluma sīpoli
- 4 vidēja lieluma kartupeļi
- 450 g skābētu kāpostu
- 1/2 glāzes prosas
- 2 vidēja lieluma burkāni
- 2 ēdamkarotes sviesta
- 2 ēdamkarotes tomātu pastas
- sāls
- malti melnie pipari
- lauru lapa
- 4 ēdamkarotes sakapātu diļļu
Pagatavošana
- Cūkgaļu noskalo, nosusina, sagriež vidēja lieluma gabalos.
- Gaļu liek katlā, pārlej ar aukstu ūdeni, pievieno vienu sīpolu, veselu, ar visu mizu, tikai nogriež saknes daļu.
- Uzvāra, nosmeļ putas, samazina uguni līdz minimumam, turpina vārīt 1 stundu.
- Kartupeļus nomizo, veselus liek katlā, pie gaļas, vāra, kamēr gatavi - aptuveni 25 minūtes, tad kartupeļus izņem, noliek malā.
- Skābētus kāpostus nospiež, lai nav šķidruma.
- Prosu noskalo.
- Skābētos kāpostus un prosu liek katlā, pie gaļas, vāra, kamēr prosa ir gatava, aptuveni 25 minūtes.
- Atlikušo sīpolu sakapā, burkānus rupji sarīvē, cep sakarsētā augu eļļā, kamēr kļūst zeltaini.
- Ceptajiem burkāniem un sīpolam pievieno tomātu pastu, 1/2 glāzes ūdens, pieber sāli pēc garšas - samaisa.
- Vārītos kartupeļus samīca ar dakšiņu, pievieno ceptajiem burkāniem un sīpoliem - karsē 3-4 minūtes.
- No katla izņem ar visu mizu vārīto sīpolu.
- Cepto burkānu masu liek katlā, pievieno sakapātas dilles, maltus melnos piparus, lauru lapu.
- Visu uzvāra, noņem no uguns uz 2 minūtēm, tad atkal uzvāra, noņem no uguns.
- Pirms pasniegšanas, zupai ir jānostāvas 30 minūtes.
- Pasniedz pārkaisītu ar dillēm.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!