Zivs krējuma mērcē

Zivs krējuma mērcē Foto: Zivs krējuma mērcē

Sastāvdaļas

  • 1 - 1.5 kg zivju (asari, karūsas)

Panēšanai:

  • 2 ēdamkarotes kviešu miltu
  • sāls pēc garšas
  • 50 g tauku

Mērcei:

  • 25 g sviesta
  • 25 g miltu
  • buljons pēc vajadzības
  • sāls pēc garšas
  • 75 - 100 g skābā krējuma

Pagatavošana

  1. Zivīm nogriež galvas un spuras, apviļā miltos un sālī, apcep taukos gaiši brūnas, saliek katlā un pārlej ar mērci, kuru gatavo šādi: uz pannas izkausē sviestu, pieber miltus un sacep tos gaiši brūnus, tad atšķaida ar buljonu, uzvāra, pieliek sāli pēc garšas un pievieno skābu krējumu.
  2. Zivis sautē zem vāka uz lēnas uguns apmēram 5 - 10 minūtes.
  3. Pasniedz ar sausiem kartupeļiem un dažādiem salātiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes