Zivs filejas rulete

Zivs filejas rulete Foto: Zivs filejas rulete

Sastāvdaļas

  • 450 g laša filejas
  • 100 ml piena
  • šķipsniņa malta muskatrieksta
  • olīveļļa
  • 250 g baltmaizes bez garozas
  • 300 g saldētu zaļo zirnīšu
  • mazliet svaigu pētersīļu
  • 350 g butes filejas
  • 1 burkāns
  • 1 olas baltums
  • sāls, pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Burkānu izvāra ar visu mizu, atdzesē, nomizo, sagriež mazos gabaliņos.
  2. Atsevišķā katlā, verdošā ūdenī, 6 minūtes vāra zaļos zirnīšus.
  3. Pētersīļus sīki sakapā.
  4. Baltmaizi izmērcē pienā.
  5. Butes fileju ar blenderi sasmalcina biezenī, pievieno pienā izmērcēto un mazliet izžmiegto baltmaizi, olas baltumu, muskatriekstu, sāli, piparus.
  6. Visu sakuļ viendabīgā masā.
  7. Pievieno burkānu, zirnīšus, pētersīļus, vēlreiz visu samaisa un liek ledusskapī.
  8. Ņem vienu laša filejas gabalu, no resnākā gala griež garenisku gabalu, 3 cm platumā.
  9. Otrajam laša filejas gabalam, no resnākās daļas, pa labi un pa kreisi iegriež dziļus, gareniskus iegriezumus, 1,5 cm lielus. 
  10. Jābūt ir trim filejas gabaliem - viens liels, otrs mazāks, trešais, kā resns sprungulis.
  11. Lielā laša filejas gabala vidū liek pusi butes filejas maisījuma, katrā pusē atstāj 5 cm no malas.
  12. Trešo filejas gabalu liek virsū uz pildījuma.
  13. Atlikušo butes filejas maisījumu uzklāj filejas gabalam, virsū liek mazāko filejas gabalu.
  14. Apakšējās filejas malas paceļ uz augšu un nostiprina ar koka iesmiņiem.
  15. Ruleti noziež ar olīveļļu, ietin folijā, cep 200°C temperatūrā, 35 minūtes.
  16. Zivs filejas ruleti izņem no krāsns, attin foliju, atdzesē līdz istabas temperatūrai, tad ietin atpakaļ folijā un liek ledusskapī.
  17. Pirms pasniegšanas, ruleti iztin no folijas, izņem koka iesmiņus, sagriež šķēlēs.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes