Sastāvdaļas
- 450 g laša filejas
- 100 ml piena
- šķipsniņa malta muskatrieksta
- olīveļļa
- 250 g baltmaizes bez garozas
- 300 g saldētu zaļo zirnīšu
- mazliet svaigu pētersīļu
- 350 g butes filejas
- 1 burkāns
- 1 olas baltums
- sāls, pipari pēc garšas
Pagatavošana
- Burkānu izvāra ar visu mizu, atdzesē, nomizo, sagriež mazos gabaliņos.
- Atsevišķā katlā, verdošā ūdenī, 6 minūtes vāra zaļos zirnīšus.
- Pētersīļus sīki sakapā.
- Baltmaizi izmērcē pienā.
- Butes fileju ar blenderi sasmalcina biezenī, pievieno pienā izmērcēto un mazliet izžmiegto baltmaizi, olas baltumu, muskatriekstu, sāli, piparus.
- Visu sakuļ viendabīgā masā.
- Pievieno burkānu, zirnīšus, pētersīļus, vēlreiz visu samaisa un liek ledusskapī.
- Ņem vienu laša filejas gabalu, no resnākā gala griež garenisku gabalu, 3 cm platumā.
- Otrajam laša filejas gabalam, no resnākās daļas, pa labi un pa kreisi iegriež dziļus, gareniskus iegriezumus, 1,5 cm lielus.
- Jābūt ir trim filejas gabaliem - viens liels, otrs mazāks, trešais, kā resns sprungulis.
- Lielā laša filejas gabala vidū liek pusi butes filejas maisījuma, katrā pusē atstāj 5 cm no malas.
- Trešo filejas gabalu liek virsū uz pildījuma.
- Atlikušo butes filejas maisījumu uzklāj filejas gabalam, virsū liek mazāko filejas gabalu.
- Apakšējās filejas malas paceļ uz augšu un nostiprina ar koka iesmiņiem.
- Ruleti noziež ar olīveļļu, ietin folijā, cep 200°C temperatūrā, 35 minūtes.
- Zivs filejas ruleti izņem no krāsns, attin foliju, atdzesē līdz istabas temperatūrai, tad ietin atpakaļ folijā un liek ledusskapī.
- Pirms pasniegšanas, ruleti iztin no folijas, izņem koka iesmiņus, sagriež šķēlēs.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!