Sastāvdaļas
● 800 g zivs filejas
● 2 sīpoli
● 1 ēdamkarote sviesta
● 1/2 citrona sulas
● sāls pēc garšas
● malti baltie pipari pēc garšas
● 250 ml skābā krējuma
● 1 ēdamkarote miltu
● 1/2 saišķīša diļļu
Pagatavošana
- Zivi sagriež porciju gabalos.
- Zivs gabalus ierīvē ar sāli, aprasina ar citrona sulu.
- Liek ledusskapī marinēties, vislabāk uz 24 stundām.
- Krāsni uzkarsē līdz 190°C temperatūrai.
- Veidni bagātīgi ieziež ar sviestu.
- Izkārto sīpolu gredzenus vienmērīgi, virsū liek zivi, ar ādu uz leju.
- Cep 20-30 minūtes.
- Skābo krējumu samaisa ar miltiem, sāli un pipariem.
- Maisījumu liek virsū zivij, sutina 10-12 minūtes.
- Gatavu izņem no krāsns, pārkaisa ar sakapātām dillēm.
- Pasniedz ar piedevām pēc izvēles.