Sastāvdaļas
- 800 g zivs filejas
- 2 sīpoli
- 1 ēdamkarote sviesta
- 1/2 citrona sulas
- sāls pēc garšas
- malti baltie pipari pēc garšas
- 250 ml skābā krējuma
- 1 ēdamkarote miltu
- 1/2 saišķīša diļļu
Pagatavošana
- Zivi sagriež porciju gabalos.
- Zivs gabalus ierīvē ar sāli, aprasina ar citrona sulu.
- Liek ledusskapī marinēties, vislabāk uz 24 stundām.
- Krāsni uzkarsē līdz 190°C temperatūrai.
- Veidni bagātīgi ieziež ar sviestu.
- Izkārto sīpolu gredzenus vienmērīgi, virsū liek zivi, ar ādu uz leju.
- Cep 20-30 minūtes.
- Skābo krējumu samaisa ar miltiem, sāli un pipariem.
- Maisījumu liek virsū zivij, sutina 10-12 minūtes.
- Gatavu izņem no krāsns, pārkaisa ar sakapātām dillēm.
- Pasniedz ar piedevām pēc izvēles.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!